Mesaj de felicitare

Dragi elevi, distinși profesori, stimați părinți !

La hotarul dintre două frumoase anotimpuri trăim bucuria și emoția unui nou început, plin de speranțe și provocări.

Suntem cu toții în așteptarea clopoțelului care să ne aducă împreună, dar primul sunet anul acesta este altfel. Trăim o perioadă de mari şi imperioase transformări. Este un început cu multe obstacole. Nu le vom face față decât dacă acceptăm și noi să ne transformăm, astfel încât să corespundem plenar așteptărilor. Sunt sigură că datorită optimismului, perseverenței, responsabilității enorme, efortului maxim depus de fiecare din noi pentru a face față sarcinilor complexe în contextul situației actuale, vom reuși să realizăm un proces educațional calitativ, să facem un pas spre realizarea dorințelor și aspirațiilor noastre.

Cred că ceea ce marchează, an de an, prima zi de școală este sentimentul apartenenței la o comunitate. Dacă într-un spațiu protector, cum este cel al unei școli, un spațiu de continuă tinerețe, alegem să revenim împreună: dascăli, părinți, copii, este pentru că astfel ne redefinim, ne identificăm prin năzuințe comune, ne împlinim unii pe alții și rostuim împreună un sens al devenirii fiecăruia.

Pentru anul acesta vă propun să ne reunim simbolic sub mari valori umaniste: Responsabilitate, Încredere, Bunătate, Adevăr, Iubire, Speranță. Liceul Teoretic „Minerva” va păstra aceste valori, va fi și în anul ce începe o instanță de cunoaștere și moralitate, va aduna reușite, împliniri și succese prin elevii și profesorii săi.

În aceste momente festive adresez un cuvânt de bun augur și un îndemn la mobilizare, celor pentru care, zi de zi își deschide larg ușile liceul.

Dragi elevi !

Cartea devine astăzi, din nou, cel mai bun prieten al vostru. Vă îndemn să aveți încredere  în forțele proprii, să asaltați cu îndrăzneală culmile cunoașterii, să manifestați insistență și dârzenie în activitatea de studiu, să folosiți rațional orice moment al procesului educaţional, pentru a acumula cunoștințele necesare, pentru a vă afirma și, în același timp, pentru a răscumpăra eforturile părinților și profesorilor.

Elevilor clasei I-îi, vă zic: Bun venit în familia noastră comună – Liceul Teoretic „Minerva”! Vă doresc sete de cunoaștere, să prindeți drag de carte, colegi, școală și profesori.

Elevilor din clasele absolvente vă doresc să vă împrieteniţi cu cartea, deoarece numai prin cunoaștere puteți ajunge la acel viitor frumos la care aspirați și pe care vi-l doriți.

Vă doresc în noul an școlar tuturor spor la învățătură, dragoste de carte, de înțelepciune și frumos.

La început de an școlar aduc sincere mulţumiri cadrelor didactice pentru dăruirea cu care își fac meseria.

Onorați profesori !

Sincere felicitări, urări de sănătate și prosperitate. Vă doresc succese remarcabile în activitatea profesională, un an rodnic și plin de frumusețe, vigoare și performanțe și multă putere de muncă.

Vă doresc un an de studii reușit, realizări și împlinirea așteptărilor în activitatea didactică.

Stimați părinți !

Vă doresc să aveți parte de liniște, pace în casă, căldură, bunăstare și credință în ziua de mâine. Sperăm că relația cu profesorii să fie una armonioasă şi constructivă, iar dorința Dvs de bine pentru copii să fie răsplătită prin rezultate bune și foarte bune la învățătură.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar, personalului nedidactic, părinților pentru pregătirea instituției pentru noul an școlar.

În preajma unui nou început să ne dorim un an școlar fără probleme, profesori mulțumiți de munca prestată, marcați de entuziasm și vigoare, cu o imagine impecabilă în societate, copii ascultători și dornici de carte, părinți înțelegători și responsabili.

Mă adresez tuturor să fim responsabili, uniți şi consecvenți, colegiali și corecți, să parcurgem acest an școlar cu demnitate, cu verticalitate și să avem cele mai bune rezultate.

Vă doresc tuturor un an de succes în realizarea demersului educațional. Fie ca noul an de studii 2020 – 2021 să fie în deplinul sens al cuvântului un an al realizărilor frumoase!

Într-un ceas bun !

Cu profund respect ANA MACAREVICI, directorul liceului!