Mesajul directorului liceului cu 01 septembrie 2021

Dragi elevi și profesori, stimați părinți!

1 septembrie marchează tradițional un simbol al începutului de an școlar, un simbol al drumului în lumea cunoștințelor, al pornirilor îndrăznețe spre noi înălțimi pe care urmează să le cucerim.

În prima zi de școală a fiecărui an trăim bucuria și emoția unui nou început, plin de speranțe și provocări. Pășim în noul an școlar 2021 – 2022 cu speranța că toate realizările și eforturile noastre vor da roade, că fiecare dintre noi: elev, profesor, părinte, va depune maxim efort pentru a face față sarcinilor complexe în contextul situației epidemiologice existente, iar voi, dragi elevi, veți beneficia de servicii educaționale de calitate.

Dragi elevi!

            Aveți tot sprijinul administrației liceului, al cadrelor didactice și al părinților în desfășurarea activităților instructiv-educative. Aveți la dispoziție cadre didactice bine pregătite, precum și săli de clasă care asigură confortul necesar pentru desfășurarea orelor, iar ceea ce trebuie să aveți în vedere este să ascultați de profesori și de părinți, pentru că ei sunt în măsură să vă ofere o educație potrivită.

Urez „Bun venit în liceul nostru” celor 59 de boboci din clasele I-âi: sfioși, timizi, curioși, sunt în aşteptarea primei lecţii, li se pare totul supradimensionat. Sperăm că anii pe care-i veți petrece aici să fie cei mai frumoși pe care nu-i veți uita niciodată. Veți afla lucruri noi, interesante și utile. Vă doresc sete de cunoaștere, să prindeți drag de carte, profesori, colegi şi școală.

Adresez urări de succes tuturor elevilor și în mod deosebit elevilor din clasele a XII-a pe care îi așteaptă un an greu, la sfârșitul căruia vor avea de susținut un examen. Sperăm ca și voi veți repeta reușita generației precedente și veți obține rezultate frumoase la bacalaureat. Îmi exprim convingerea că veți reuși dacă veți învăța și dacă prioritatea voastră numărul unu va fi învățătura. 

Stimați profesori, dragi colegi!

           Vă mulțumesc pentru dăruirea dumneavoastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez sănătate și putere de muncă. Datoria dumneavoastră de profesori este să oferiți copiilor exemple pozitive, să-i motivați pe elevi să învețe și să înțeleagă care este rolul școlii. Nimic nu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră. Acolo este succesul, în asta stă performanța școlii.           Vă doresc un an de studii reușit, realizări și împlinirea așteptărilor în activitatea didactică.

Stimați părinți!

           Dorim ca și în acest an școlar colaborarea dumneavoastră cu școala să fie bună și chiar mai bună decât în anii precedenți, să vă implicați cu toată dăruirea în activitățile pe care le desfășurăm cu și pentru copiii dumneavoastră.

De aceea vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o colaborare strânsă școală – familie este greu să reușim. Datoria noastră comună este să formăm din copilul nostru un OM și un caracter. Vă urez să aveți parte de sănătate multă, să le fiți mereu alături, să vă bucurați de copiii dumneavoastră și să nu uitați – „Copiii dumneavoastră sunt și copiii noștri!”.

Mulțumim tuturor pentru pregătirea noului an școlar. Fie ca noul an de studii 2021 – 2022 să reprezinte pentru noi toți: elevi, profesori, părinți – bucurii, satisfacții, împliniri, putere de muncă. Tuturor succese şi realizări frumoase pe parcursul anului de studii.

Cu profund respect,

Ana Macarevici,

directorul IP Liceul Teoretic „Minerva”